ddd-website-3-partnerlogos

Het programma bestaat uit een serie masterclasses op het gebied van ondernemerschap en een individueel coachtraject. Parallel hieraan wordt Bureau DDD opgericht. Binnen dit tijdelijke bedrijf werken de Drivers toe naar een presentatie tijdens de Dutch Design Week die past bij studio, product en/of service. Ook het Drivers Event tijdens DDW krijgt vorm binnen Bureau DDD.

Programma

18.02.21 10.00-18.00 ONLINE
Kick off
Deze dag maken de Drivers kennis met het programma, de initiatiefnemers, de coaches én elkaar. De eerste masterclass is ook onderdeel van het programma

Masterclass Design Your Identity
Met Astrid de Craen-van der Hulst (communicatiecraen) leggen de Drivers het fundament voor de communicatie van hun bedrijf. Wat onderscheidt hen van anderen? Hoe zetten ze hun plezier en overtuiging om naar aantrekkingskracht? Wat straalt hun bedrijf uit en past dit ook bij hen als persoon?

25.02.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Persfolder en Social media

Om zowel digitaal als via de pers de juiste doelgroep te bereiken gaan de Drivers onder leiding van Wisse Trooster actief aan de slag. De Drivers leggen elkaars website en social media onder de loep en ze krijgen van elkaar en van Wisse Trooster feedback, tips en tricks.

Bureau DDD – introductie I mentor
De Drivers krijgen van Patrick Aarts Sen een toelichting op Bureau DDD-nieuwe stijl. En ze maken kennis met Katja Lucas die hen begeleidt bij hun onderzoek naar hoe DDW optimaal in te zetten is voor hun exposure.

18.03.2021 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass The ART of Storytelling
De tijdloze principes van storytelling toegepast op de context van het bedrijfsleven. In deze masterclass ontleedt Paul Hughes (Ten Meters of Thinking) de essentie van elk verhaal. Hij laat de Drivers zien hoe alle grote verhalen hetzelfde drie-stappen-proces volgen. Om ze vervolgens te bevragen op hun “doesness”.

25.03.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Auteursrechten, Contracten & Algemene voorwaarden
In de praktijk krijg je te maken met veel juridische onderwerpen en vragen. Het kan gaan om auteursrecht, het al dan niet registreren van ideeën, maar vooral ook over het maken van goede afspraken die jou beschermen. Pascale Kos (BNO) en Inge Naves (BNO) vertellen je alles wat je moet weten over deze juridische onderwerpen. Er wordt niet alleen gekeken naar het auteursrecht en verschillende contracten (zoals licentie- en geheimhoudingsovereenkomsten) die voor jou belangrijk zijn, maar ook naar algemene voorwaarden. Wat zijn dat, wat kun je ermee en wat doe je als een opdrachtgever je dwingt onder zijn voorwaarden te werken?

Bureau DDD – opzet I ervaringen I samenwerken
Op basis van de ervaringen van Drivers uit eerdere edities, aangevuld met onderlingen afspraken over samenwerken, krijgt Bureau DDD geleidelijk vorm.

15.04.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Message House
De basis voor de communicatie van hun bedrijf is gelegd, maar hoe zorgen ze voor een goede inhoud? Hoe verbind je de strategie van het bedrijf met de communicatie? Door middel van het Message House. Onder leiding van Astrid de Craen-van der Hulst vullen de Drivers de bouwstenen van hun communicatie in.

Bureau DDD – mijn.bureau.DDD
De helft van de groep presenteert hun plannen en ambities voor oktober.

22.04.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Business Model Canvas
Het Business Model Canvas visualiseert de bouwstenen van je creatieve onderneming. Onder leiding van Ernestien Idenburg (Business Coach) brengen de Drivers aan de hand van hun belangrijkste doelstellingen voor het komende jaar in kaart waar ze nu staan, waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen. En dat alles op 1 pagina!

Bureau DDD – mijn.bureau.DDD
De helft van de groep presenteert hun plannen en ambities voor oktober.

20.05.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Financiën
Een succesvol bedrijf staat of valt met financieel inzicht. Onder leiding van van Ernestien Idenburg gaan de Drivers aan de slag met doelstellingen en groei en leren ze gefundeerde keuzes te maken over het aannemen van opdrachten, investeringen en wanneer ze op vakantie kunnen gaan.

Bureau DDD – teams & roles I in the lead
Informatie volgt

27.05.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass Gesprekstechnieken
Hoe bereik je echt iemand met je verhaal? Hoe ga je effectief moeilijke onderhandelingen aan? Ben Hekkema (Cultuur+Ondernemen ) gaat door middel van rollenspellen in op de sociale vaardigheden die ten grondslag liggen aan acquisitie, projectmatig werken, samenwerken, onderhandelen en gesprekstechnieken.

Bureau DDD – brainstorm
Informatie volgt

17.06.21 10.00-17.00 Punt-C Eindhoven
Bureau DDD
Informatie volgt

24.06.21 10.00-17.00 ONLINE
Masterclass A Designer’s Business Plan
Bij de start van je bedrijf en bij het aanvragen van een lening of subsidie. En soms ook bij het aangaan van een nieuwe samenwerking. Om te laten zien dat je een gezonde (financiële) basis hebt, moet je als ontwerper vaak een bedrijfs- of projectplan schrijven.
Business expert Olaf Leurs (KPMG Meijburg & Co) bespreekt waar een goed businessplan aan moet voldoen. Vicky Fasten (BNO) geeft voorbeelden van bruikbare business strategieën voor ontwerpers. En Alexander Ramselaar (Cultuur+Ondernemen) geeft een toelichting op de delen van de financieringsmix.

Bureau DDD – selectie
Informatie volgt

15.07.21 10.00-17.00 WERKWARENHUIS Den Bosch
Masterclass Marketing & Acquisitie
De Drivers hebben vooruitgang geboekt met hun businessplan en hebben een beter inzicht gekregen in wat ze aan wie te bieden hebben. Wat is nu de beste manier om hun doelgroep te bereiken? Samen met Ernestien Idenburg werken ze onder andere aan hun “ask”.

Bureau DDD – plan van aanpak
Informatie volgt

22.07.21 10.00-17.00 CIRCL Amsterdam
Bureau DDD
Informatie volgt

19.08.21 10.00-17.00 BNO Amsterdam
De Pitch Bitch
Informatie volgt

Bureau DDD – realisatie en communicatie
Informatie volgt

26.08.21 10.00-17.00 ABN AMRO Amsterdam
Masterclass Spot on, Dutch Designer on Stage!
Een masterclass over theaterpersoonlijkheid en het presenteren van een persoonlijk verhaal met Karin Bloemen. Ontwerpers die hun werk aan een buitenstaander willen presenteren moeten het verhaal duidelijk, enthousiast en tegelijkertijd kort kunnen vertellen. Als je daar niet aan gewend bent, communiceer je iets met je lichaamstaal dat je niet kent. Onder leiding van Karin brengen de Drivers het podiumdier in zichzelf naar boven.

16.09.21 10.00-17.00 Hotel Pullman Eindhoven
Bureau DDD
Informatie volgt

23.09.21 10.00-17.00 Hotel Pullman Eindhoven
Persfolder
De Drivers stellen onder leiding van Wisse Trooster hun persfolder met beeldmateriaal, een persbericht en een perslijst samen.

Bureau DDD
Informatie volgt

16 tm 24.10.21 11.00-19.00 Dutch Design Week Eindhoven
Na negen intensieve maanden presenteren de Drivers zich tijdens de Dutch Design Week, op een manier die het beste past bij de studio, product en/of service. Onderdeel hiervan is het Drivers Event dat de Drivers samen produceren.

18.11.21 10.00-17.00 DDF Eindhoven
Dragons’ Den I Wrap up
De allerlaatste bijeenkomst van het programma. Nog één laatste keer om aan je presentatie te werken, om zakelijke ideeën aan een groep investeerders te presenteren én om ze te toetsen. Zijn de Drivers klaar voor het échte werk?

alexander-ramselaar_master2021

Alexander Ramselaar
Cultuur+Ondernemen

mg_0071

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

dsf5055

Ben Hekkema
Cultuur+Ondernemen

ernestien_foto-zwkopie_600x600

Ernestien Idenburg
business coach & trainer

bno-team-inge-naves-2-3-image

Inge Naves
BNO

schermafbeelding-2020-04-28-om-15.52.46

Karin Bloemen
labloemen

katja9

Katja Lucas
Dutch Design Foundation

olaf

Olaf Leurs
KPMG Meijburg & Co

pascale2

Pascale Kos
BNO

BNO medewerkers 2018

Patrick Aarts Sen
BNO

paul_hughes_portrait_settwo_01

Paul Hughes
Ten Meters Of Thinking

vicky

Vicky Fasten
BNO

Wisse_Trooster_MG_4898_Driving_Dutch_design_Roza_

Wisse Trooster
@wisse_trooster
@wisse_design

De Drivers worden gedurende het gehele programma individueel begeleid door een coach. Deze zijn werkzaam (of werkzaam geweest) bij ABN AMRO. Zij helpen de Drivers bij het duiden van nieuwe inzichten, het benoemen van belemmeringen en het signaleren van kansen voor groei.

Coaches

anja-off

Anja van Eck

arian-arentsen_coach_2021

Arian Arentsen

ben-de-jong_coach_2021

Ben de Jong

brechje

Brechje Hansen-Kuit

dean-kappen_coach_2021

Dean Kappen

denise-karakasis-pires_coach_2021

Denise Karakasis-Pires

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ellen Hollander

erna-lammer_coach_2021

Erna Lammers

postma.inge_

Inge Postma

ivar-wittebrood_coach_2021

Ivar Wittebrood

schermafbeelding-2021-01-20-om-10.32.34

Jeroen Hamels

Just Justa fotografie

Julie de Weger

maarten-smit_coach_2021

Maarten Smit

mark-biesheuvel_coach_2021

Mark Biesheuvel

merijn-tops

Merijn Tops

nienke

Nynke Koops

olivier-bertels_coach_2021

Olivier Bertels

paul-2

Paul van Sprundel

ramses-van-hooft_coach_2021

Ramses van Hooft

sandra-alberts_coach_2021

Sandra Alberts

vincent-triesschijn_coach_2021

Vincent Triesschijn

willem-pernot_coach_2021

Willem Pernot

william-klerks_coach_2021

William Klerks

drivingdutchdesign-voorzwart

Voor het beantwoorden van specifieke vragen over investeringen, administratie of het schrijven van een businessplan staan onze adviseurs klaar voor de Drivers.

Adviseurs

vicky

Vicky Fasten
Zakelijk adviseur
BNO

10.marquez_manolo_1059

Manolo Marquez
Senior Relationship Manager
ABN AMRO

© Driving Dutch Design | ABN AMRO, BNO & Dutch Design Foundation