Programma

Kickstart

De Kick-Off

Een kennismakingsdag met o.a. pitches van
de nieuwe lichting Drivers, uitleg over het jaarprogramma en speeddaten met ABN AMRO- coaches.

MC#1 Design Your Identity

Met Astrid de Craen-van der Hulst (de communicatiecraen) leg je het fundament voor de communicatie van jouw bedrijf. Wat onderscheidt jou van anderen? Hoe zet je jouw plezier en overtuiging om naar aantrekkingskracht?
Wat straalt jouw bedrijf uit en past die uitstraling ook bij jou als persoon? Verbindt de strategie van je bedrijf met communicatie.

MC#2 Business Model Canvas

D.m.v. het Business Model Canvas de bouwstenen van je onderneming visueel in kaart brengen. Onder leiding van Ernestien Idenburg (Business Coach) breng je aan de hand van jouw belangrijkste doelstellingen voor het komende jaar in kaart waar je nu staat, waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen. En dat alles op 1 pagina!

MC#3 The ART of Storytelling

‘The timeless principles of storytelling applied to the timely context of your business.’

In this masterclass Paul Hughes (Ten Meters
of Thinking) shares the essence of every
story whether it is an epic Hollywood movie
or a precise tweet. He will show you how all great stories follow a 3-step process. In this masterclass he will share with you Principles we all need to follow when telling a story, the 3-step Patterns to create your story and the tools to Practice storytelling in your business.

Business Means Fun

De Buitenwerkplaats

Masterclasses 4, 5 & 6 vinden plaats tijdens een intensief, te gek weekend bij De Buitenwerkplaats in Starnmeer. In de prachtig verbouwde stolpboerderij van architecten Dagobert en Maud. Er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook samen gekookt, geproost en gedanst!

MC#4 Message House

Het fundament voor de communicatie van je bedrijf is gelegd, maar hoe zorg je nu praktisch voor goede content? Door middel van het Message House vul je onder leiding van Astrid de Craen-van der Hulst de bouwstenen in van jouw communicatie.

MC#5 Finance

Met Ernestien Idenburg ga je aan de slag met de financiële kant van je onderneming. Wat is een goed uurtarief, offerte en crediteuren- en debiteurenbeleid? Hoe houd ik mijn financiën beter onder controle?

Een succesvolle onderneming valt of staat met goed financieel inzicht waardoor je kan werken aan doelstellingen en groei, maar ook gefundeerde keuzes maakt over het aannemen van opdrachten, investeringen en wanneer je met vakantie kan.

MC#6 Strategie en Onderhandelen

Hoe bereik je met jouw verhaal de ander echt?
En hoe ga je moeilijke onderhandelingen aan? In samenwerking met Cultuur+Ondernemen gaat Ben Hekkema door middel van rollenspellen in op de vaardigheden rondom aquisitie, projectmatig werken, samenwerken, onderhandelen en gesprekstechniek.

Bureau DDD

De weekender in De Buitenwerkplaats wordt onder leiding van Marsha Simon afgesloten met een grote brainstorm over Dutch Design Week
en de oprichting van Bureau DDD. Je vervult op basis van jouw expertise en ervaring als ontwerper een specifieke rol in de totstandkoming van de expositie, het Drivers Pitch-event, de publicatie en de communicatie.

MC#7 Copyrights & Contracts

Waar ligt de grens als je iets kopieert? Of als jij door anderen gekopieerd wordt; wanneer moet je iets registreren? Klopt dit contract wel? Een masterclass over auteursrechten en het gebruik van contracten, verzorgd door Michiel Odink (Leeway) en Anouk Siegelaar (BNO).

MC#8 Spot aan, Dutch Designer on Stage!

Deze masterclass over theaterpersoonlijkheid en het presenteren van een persoonlijk verhaal wordt verzorgd door niemand minder dan Karin Bloemen. ‘Iedereen die z’n werk wil presenteren aan een buitenstaander moet duidelijk, enthousiast en tegelijkertijd kort en bondig, zijn of haar verhaal kunnen doen. Als je dat niet gewend bent zul je met je lichaamstaal iets communiceren waar je je niet bewust van bent…’ Hoe sta je als jezelf vol goede energie op toneel? Met Karin haal je het podium beest in jezelf naar boven.

Time To Get Serious

MC#9 A Designer’s Business Plan

Je (liquiditeits)begroting staat. Je hebt financieel overzicht. Hoe krijg je nu meer grip op de waardekringloop en optimaliseer je liquiditeiten? Hoe bepaal je de toegevoegde waarde van je ontwerp? Op basis van casestudies ga je eerst
met Manolo Marquez (ABN AMRO) aan de slag met een business plan waarmee je als ontwerper kans maakt op traditionele financiering van bijvoorbeeld een bank. In samenwerking met Voordekunst

word je vervolgens uitgedaagd om je eigen crowdfunding project te starten. Hoe continueer je je business? Hoe zorg je voor groei?

MC#10 Marketing & Aquisitie

Als je wat verder bent met je plannen en wat beter inzicht hebt gekregen in wat je te bieden hebt, ga je onder leiding van Ernestien Idenburg aan de slag met het thema Marketing & Acquisitie. Je verhaal staat en je weet wie je doelgroep is, maar op welke manier kan je die het beste bereiken? Hoe krijg

je de opdrachten en klanten die jij wilt hebben?
In samenwerking met Voordekunst gaat Karel de Leeuw (fondsenwerver) samen met je op zoek naar bedrijven die interessant zijn om als sponsor te vragen. Hoe schrijf je eigenlijk een sponsorbrief?

MC#11 Generale Repetitie

Tijd voor de test. Staat alles voor én achter de schermen klaar om in de spotlight te treden en het grote podium te pakken? Onder toeziend oog van Astrid, Ben, Marsha en de Drivers worden de laatste puntjes op de i gezet.

On Show

DDW

Na tien intensieve maanden presenteren de Drivers zich tijdens Dutch Design Week, hét jaarlijkse design event, aan het grote publiek en potentiële opdrachtgevers, klanten of samenwerkingspartners.

Contact

Heb je een vraag of een verzoek? Stuur dan een mailtje naar info@drivingdutchdesign.nl

Voor informatie en beeldmateriaal deelnemers voor pers en publicaties klik hier.

Liever even bellen?
Marsha Simon staat je graag te woord en is te bereiken op +31 (0)6 14 46 52 03.

Driving Dutch Design

© Driving Dutch Design | Dutch Design Foundation

Aanmeldprocedure

De aanmeldingsprocedure voor 2019 is gesloten. Vanaf 1 november 2019 kunnen nieuwe potentiële drivers zich aanmelden voor Driving Dutch Design 2020; de 8e editie!