3-logos-ddd

Programma 2020

Kickstart

16.01.20 CIRCL AMSTERDAM
De Kick off
Een kennismakingsdag met onder andere pitches van de nieuwe selectie Drivers, uitleg over het jaarprogramma en speeddates met ABN AMRO-coaches.

20.02.20 BNO AMSTERDAM
Masterclass Design Your Identity
Met Astrid de Craen-van der Hulst (communicatiecraen) leggen Drivers het fundament voor de communicatie van hun bedrijf. Wat onderscheidt hen van anderen? Hoe zetten ze hun plezier en overtuiging om naar aantrekkingskracht? Wat straalt hun bedrijf uit en past dit ook bij hen als persoon? Verbindt de strategie van het bedrijf met de communicatie.

20.02.20 BNO AMSTERDAM
Masterclass Business Model Canvas
Het Business Model Canvas visualiseert de bouwstenen van je creatieve onderneming. Onder leiding van Ernestien Idenburg (Business Coach) brengen Drivers aan de hand van hun belangrijkste doelstellingen voor het komende jaar in kaart waar ze nu staan, waar ze naartoe willen en hoe ze daar kunnen komen. En dat alles op 1 pagina!

16.04.20
Masterclass Message House
De basis voor de communicatie van hun bedrijf is gelegd, maar hoe zorgen ze voor een goede inhoud? Door middel van het Message House, onder leiding van Astrid de Craen-van der Hulst, vullen Drivers de bouwstenen van hun communicatie in.

Time To Get Serious

17.04.20
Masterclass Gesprekstechnieken
Hoe bereik je echt iemand met je verhaal? Hoe ga je effectief moeilijke onderhandelingen aan? In samenwerking met Cultuur+Ondernemen gaat Ben Hekkema via rollenspellen in op de vaardigheden van acquisitie, projectmatig werken, samenwerken, onderhandelen en gesprekstechnieken.

30.04.20
Masterclass The ART of Storytelling
De tijdloze principes van storytelling toegepast op de tijdige context van het bedrijfsleven.
In deze masterclass deelt Paul Hughes (Ten Meters of Thinking) de essentie van elk verhaal. Hij laat de Drivers zien hoe alle grote verhalen een zelfde 3-stappen proces volgen en bevraagt ze op hun “Doesness”.

01.05.20
Masterclass Crowdfunding
In samenwerking met Voordekunst ontdekken Drivers waar crowdfunding voor gebruikt kan worden. Alhoewel er in eerste instantie naar financiering gezocht is het belangrijk om te beseffen dat crowdfunding veel meer gaat over de marketing van hun project. Ook het vergroten van de zichtbaarheid en het uitbreiden van de fanbase zijn belangrijke resultaten.

Business Means Business

01.05.20
Bureau DDD
Bureau DDD is een tijdelijk bedrijf waarin Drivers, samen toewerken naar Dutch Design Week. Een samenwerking die begint bij De Buitenwerkplaats. Drivers ontwikkelen de visuele identiteit, de vormgeving van de tentoonstelling en een publicatie, de financiering van de samenwerking en de gezamenlijke promotie. De samenwerking in zo’n snelkookpan zorgt ervoor dat Drivers de rechtmatige eigenaar zijn van de eindpresentatie en biedt mogelijkheid om het geleerde direct in praktijk te brengen.

20.05.20
Masterclass A Designer’s Business Plan
Samen met business experts Olaf Leurs (KPMG Meijburg & Co), Vicky Fasten (BNO) en Manolo Marquez (ABN AMRO) werken Drivers aan hun businessplannen. Hoe houden zij financieel overzicht en optimaliseren ze hun liquiditeit? Wat zijn de belangrijkste elementen van het businessplan van een ontwerper? Wat zijn de verschillende manieren om economische waarde te creëren uit artistieke waarde? Welke vormen van externe financiering zijn er? En hoe kunnen zij hier kans op maken?

22.05.20
Bureau DDD
Concept

28.05.20
Masterclass Financiën
Onder leiding van Vicky Fasten (BNO) gaan Drivers met de financiële kant van hun bedrijf aan de slag. Hoe bepaal je de prijs van je werk? Hoe lees je je jaarrekening? Hoe maak je een begroting? Wat is je verdienmodel?
Een succesvol bedrijf staat of valt met goed financieel inzicht, zodat Drivers kunnen werken aan doelstellingen en groei, maar ook gefundeerde keuzes kunnen maken over het aannemen van opdrachten, investeringen en wanneer ze op vakantie kunnen gaan.

29.05.20
Bureau DDD
Concept

18.06.20
Masterclass Auteursrechten, Contracten & Algemene voorwaarden
Wat zijn de regels van het auteursrecht? Wanneer moet een ontwerpers een idee registreren? Hoe kan het auteursrecht het werk van een ontwerper beschermen? En hoe kan een ontwerper door middel van het auteursrecht zakelijk profiteren. Wat moet er in een contract staan? Een masterclass over auteursrecht en het gebruik van contracten ten behoeve van Drivers door Michiel Odink (Leeway), Pascale Kos (BNO) en Inge Naves (BNO).

25.06.20
Bureau DDD
Ontwerp

16.07.20
Masterclass Marketing, Communicatie & Sales
Drivers hebben vooruitgang geboekt met hun businessplan en hebben een beter inzicht gekregen in wat ze aan wie te bieden hebben. Wat is nu de beste manier om hun doelgroep te bereiken? Samen met Ernestien Idenburg werken ze onder andere aan hun “ask”.

Getting ready to shine

22.07.20
Masterclass Passie & Focus
Tijdens deze masterclass gaat Hans Paul Brandt met de Drivers in gesprek. Waar staan ze nu? Waar werken ze naar toe? Hoeveel tijd hebben ze om daar te komen? En waar halen ze de continuïteit binnen hun bureau vandaan? Kortom: is er voldoende passie en focus om dit voor elkaar te krijgen?

23.07.20
Bureau DDD
Plan van Aanpak

06.08.20
Masterclass Pers en (social) media
De Drivers gaan onder leiding van Wisse Trooster actief aan de slag met het samenstellen van een persfolder, persbericht en perslijst. Verder worden de do’s & don’ts van communiceren via site en Instagram besproken.

20.08.20
Bureau DDD
Realisatie

24.08.20
Masterclass Online zichtbaarheid en vindbaarheid
Onder leiding van Muriel Snijders werken de Drivers aan het verbeteren van hun online zichtbaarheid en leren ze hoe ze een zoekmachine-vriendelijke website opzetten. Daarnaast gaan we dieper in op hoe je organisch de vindbaarheid in Google kunt verhogen en je bezoekers aanzet tot actie.

27.08.20
Bureau DDD
Realisatie
& BBQ 😉

03.09.20 ABN AMRO Amsterdam
Masterclass Spot on, Dutch Designer on Stage!
Een masterclass over theaterpersoonlijkheid en het presenteren van een persoonlijk verhaal met Karin Bloemen. Ontwerpers die hun werk aan een buitenstaander willen presenteren moeten het verhaal duidelijk, enthousiast en tegelijkertijd kort kunnen vertellen. Als je daar niet aan gewend bent, communiceer je iets met je lichaamstaal dat je niet kent. Met Karin brengen Drivers het podiumdier in zichzelf naar boven.

17.09.20 DDF Eindhoven
Generale Repetitie & Dragons’ Den
Nog een maand te gaan voordat het Drivers Pitch Event op Dutch Design Week begint. Nog één laatste keer om aan de presentaties te werken en zakelijke ideeën aan een groep investeerders te presenteren én te toetsen.Zijn de Drivers klaar voor het échte werk?

On Show

24.09.20
Bureau DDD
Communicatie

17 tm 25.10.20 Dutch Design Week Eindhoven
Na tien intensieve maanden presenteren de Drivers zich tijdens de Dutch Design Week, hét jaarlijkse design event, tijdens een podium-pitch-event aan potentiële opdrachtgevers, klanten en/of samenwerkingspartners én met een in het oog springende expo aan het grote publiek.

alyssa_web

Alyssa Mahler
voordekunst

astrid_600x600

Astrid de Craen-van der Hulst
communicatiecraen

dsf5055

Ben Hekkema
Cultuur+Ondernemen

ernestien_foto-zwkopie_600x600

Ernestien Idenburg
business coach & trainer

image001

Hans Paul Brandt
Creative Capital Studio

bno-team-inge-naves-2-3-image

Inge Naves
BNO

schermafbeelding-2020-04-28-om-15.52.46

Karin Bloemen
labloemen

10.marquez_manolo_1059

Manolo Marquez
ABN AMRO

michiel-768×1024

Michiel Odink
Leeway Advocaten

murielsnijders-brandcoach-illgraffdesign

Muriel Snijders
ill graff design

olaf

Olaf Leurs
KPMG Meijburg & Co

pascale2

Pascale Kos
BNO

paul_hughes_portrait_settwo_01

Paul Hughes
Ten Meters Of Thinking

vicky

Vicky Fasten
BNO

Wisse_Trooster_MG_4898_Driving_Dutch_design_Roza_

Wisse Trooster
@wisse_trooster
@wisse_design

Coaches 2020

Alle Drivers worden gedurende het programma begeleid door één van de volgende ABN AMRO coaches:

anja-off

Anja van Eck

marree

Anne-Marie Marree

bart-boezeman

Bart Boezeman

ben-de-jong

Ben de Jong

brechje

Brechje Hansen-Kuit

carole

Carole Struch

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ellen Hollander

erna

Erna Lammers

postma.inge_

Inge Postma

jeroen

Jeroen Hamels

judith

Judith Assen

merijn-tops

Merijn Tops

miranda

Miranda van Gelderen

nancy-b.

Nancy Bulsink

nienke

Nynke Koops

paul-2

Paul van Sprundel

rob

Rob Almering

ralf

Ralf Coolen

rose-ann

Rose-Ann Chou-Maduro

sidar_kotan

Sidar Kotan

willem

Willem Pernot

william

William Klerks

drivingdutchdesign-voorzwart

Vacature

© Driving Dutch Design | ABN AMRO, BNO & Dutch Design Foundation