Driving Dutch Design is het paradepaardje van Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation (DDF) en Stichting Stokroos als het gaat om ondernemerschap en professionalisering. Sinds 2013 ondersteunt het programma talentvolle ontwerpers met een eigen bedrijf.

Over DDD

Wij geloven in de kracht van ontwerp en het vermogen van de ontwerpsector om bij te dragen aan een betere, mooiere en duurzamere wereld. Vanuit deze overtuiging trainen wij elk jaar een geselecteerde groep jonge ontwerpers met top potentieel. Wij doen dit omdat wij zien dat juist zij aan de start van hun carrière vaak worstelen met de vaardigheden die nodig zijn voor succesvol ondernemerschap. DDD ontwikkelt een kwalitatief inhoudelijk programma rond kennis en vaardigheden die deze groep beter equipeert om het zakelijke speelveld te betreden.

DDD ondersteunt al ruim 11 jaar, meer dan 250 creative startups. Voor deze groep zijn we in 2021 Club DDD gestart. Club DDD maakt zich sterk om je verder te ontwikkelen en te blijven leren, om samen te werken én om elkaars netwerk te delen. Drivers treden na hun deelname aan het programma automatisch toe tot Club DDD. De organisatie van activiteiten is deels in handen van de Drivers zelf.

Driving Dutch Design is een initiatief ABN AMRO, BNO en DDF en wordt sinds 2020 van harte ondersteund door Stichting Stokroos.

DDD_workshop_Karin-Bloemen-2022_2

Team

patrick-aarts-sen_2022-300x300

Patrick Aarts Sen

De over all organisatie en coördinatie van Driving Dutch Design zijn in handen van Patrick Aarts Sen.

Patrick begeleidt verder DDW/Campagne, de gezamenlijke campagne van alle Drivers tijdens DDW, én de activiteiten van Club DDD.

patrick@bno.nl

Patrick is als senior projectmanager werkzaam bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en onder meer betrokken bij BNO Educatie: een breed aanbod aan ééndaagse trainingen, meerdaagse programma’s, mentoring, intervisie en coaching dat aansluit op de praktijk van afstudeerders, starters en andere ontwerpers.

Katja Lucas

Katja Lucas verzorgt de DDW/Deliverable track binnen het programma. Daarbij worden de deelnemers begeleid bij het ontwikkelen van een individuele en effectieve presentatie tijdens de Dutch Design Week (DDW) die past bij de persoon, het bedrijf en product of service. Aansluitend adviseert ze de deelnemers over hun DDW aanvraag.

Katja begeleidt daarnaast ook de alumni-Drivers bij Club DDD.

Katja is senior projectmanager bij Dutch Design Foundation (DDF) en onder andere verantwoordelijk voor design educatie voor jongeren.

katja.lucas@dutchdesignfoundation.com

katja9-e1606990357238

Partners