Over Driving Dutch Design

Driving Dutch Design (DDD) staat bekend 
als de katalysator van ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation (DDF) voor talentvolle, creatieve ondernemers.

Over het algemeen zit ondernemerschap niet altijd in het bloed van de ontwerper. Zij denken van oorsprong niet commercieel en starten hun onderneming vaak zonder business plan, vanuit passie. In een eventueel (toekomstig) business plan zijn veel ontwerpers al tevreden wanneer in ieder geval in eigen levensbehoefte kan worden voorzien en zij zich verder volledig toe kunnen wijden aan hun creativiteit. Terwijl het business plan van de gemiddelde ondernemer als resultaat een verdienmodel heeft om vooruit te kijken naar groei en (later) eventueel personeel te kunnen betalen.

Elk jaar selecteren Katja Lucas (Programma manager Dutch Design Week)
en Marsha Simon (Projectmanager BNO) in december ±20 studio’s die 10 maanden lang een intensief professionaliseringstraject aangaan. Iedere derde donderdag van de maand volgen Drivers gezamenlijk masterclasses op het gebied van profilering, financiering, bedrijfsvoering, presentatie en communicatie. Daarnaast ontwikkelen de ontwerpers zich persoonlijk met een ABN AMRO coach. In Bureau DDD verenigen zij zich vanaf april tijdelijk om in oktober tijdens Dutch Design Week zowel collectief als individueel het eindresultaat te presenteren in o.a. een expo, het ‘Drivers Pitch Event’ en een publicatie.

Door het gezamenlijke netwerk en de parate kennis van de initiatiefnemers kunnen ontwerpers zo het nodige zakelijk inzicht krijgen om vervolgens hun zelfstandige beroepspraktijk gezond en succesvol te ontwikkelen.

Contact

Heb je een vraag of een verzoek? Stuur dan een mailtje naar info@drivingdutchdesign.nl

Voor informatie en beeldmateriaal deelnemers voor pers en publicaties klik hier.

Liever even bellen?
Marsha Simon staat je graag te woord en is te bereiken op +31 (0)6 14 46 52 03.

Driving Dutch Design

© Driving Dutch Design | Dutch Design Foundation

Aanmeldprocedure

De aanmeldingsprocedure voor 2019 is gesloten. Vanaf 1 november 2019 kunnen nieuwe potentiële drivers zich aanmelden voor Driving Dutch Design 2020; de 8e editie!